2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Seyhan Bilim ve Sanat Merkezi Öğrenci Kayıt Yenileme İş ve İşlemleri

17.08.2023 582

1. 2023-2024 Eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimizin (Genel Zihinsel, Resim ve Müzik) kayıt güncelleme işlemleri 05-08 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt yenilemesi yapılacaktır. 

2. http://seyhanbilsem.meb.k12.tr internet url bağlantısında yer alan kayıt yenileme formu ve veli muvafakatnamesi bizzat veliler tarafından eksiksiz olarak doldurularak yapılacaktır. 

3. Kayıt Yenileme Formu dikkatlice incelenecek özellikle öğrencinin sabah, öğle, tüm gün olup olmadığı kendi okulundan teyit edilip doğru bilgi ile güncellenecektir. 

4. Web sitemizden Kayıt Yenileme için gerekli evrakları indirip dolduran velilerimiz 05-08 Eylül 2023 tarihleri arasında Merkezimize gelerek ya da seyhanbilsem@gmail.com e-posta adresine belgeleri okunaklı bir şekilde tarayıp göndererek 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öğrenci kayıt yenileme işlemi tamamlayacaktır (Kayıt Yenileme Formu´nu dolduramayan velilerimiz Merkezimizde de doldurabilirler). 

5. Ders programının düzgün ve sağlıklı yapılabilmesi için kayıt yenileme işlemlerinin zamanında yapılması önem arz etmektedir.

6. MEB Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi´nin 14. maddenin 5. fıkrası gereğince (BİLSEM’e kayıtlı olup kayıt güncelleme döneminde işlem yaptırmayan öğrencilerin BİLSEM ile ilişiği kesilir. Ancak kayıt güncelleme tarihleri içinde resmî mazeret belirtilmesi hâlinde bu hüküm uygulanmaz.) 08 Eylül 2023 tarihine kadar kayıt güncellemeyenlerin kaydı silinir. 

Kayıt Yenileme İçin Gerekli Evraklar

a) Kayıt yenileme formu ve veli muvafakatnamesi (Merkezimizde ya da dijital ortamda doldurulacak). (İNDİR)

b) Öğrenci Belgesi (Devam ettiği kendi okulundan alınacak).

Önemli Not: 

1- Kayıt yenileme işlemleri için yukarıdaki evraklar yeterlidir. Yukarıdaki evraklar dışında herhangi bir evrak getirilmemesi önemle rica olunur.

2- Kayıt yenilemeler 05-08 Eylül 2023 tarihleri arasında yukarıda belirtilen belgelerin mavi kalemle ıslak imzalı olarak doldurularak seyhanbilsem@gmail.com adresine mail atılması yoluyla yapılacaktır. İsteyen velilerimiz kuruma gelmek suretiyle de kayıt güncelleme işlemlerini gerçekleştirebilirler. 

3- Kayıt yenileme işlemlerini e-posta yoluyla yapanlar kayıt yenileme işlemleri bittikten sonra kayıt yenileme için istenen evrakların asılları uygun bir zamanda veli ya da öğrencinin kurumumuza teslim etmesi gerekmektedir.