Bilim ve Sanat Merkezleri Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamasında Dikkat Edilecek Hususlar!

25.03.2022 2000

Dikkat Edilecek Hususlar!

1.Adaylar, fotoğraflı-onaylı giriş belgesi, kimlik belgeleri, 1'er adet kurşun kalem, silgi, kalem ve açacakları ile uygulamaya alınacaktır.

(Adayların uygulama giriş belgelerinin e-okuldan teknik nedenlerle fotoğrafsız çıkması durumunda, adayın uygulama giriş belgesi, ilgili okul müdürlüğü tarafından öğrencinin güncel bir vesikalık fotoğrafı yapıştırılarak mühürlenmeli ve imzalanarak teslim edilmelidir.)

2.Kimlik belgesi ve uygulama giriş belgesi yanında olmayan adaylar uygulamaya alınmayacaktır.

(Aday, kimlik belgesi olarak; nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, bunlardan birisi (kayıp, yenileme vb.) bulunmayanlar için nüfus müdürlüklerinden alınmış durum bildirir resmî belge, süresi geçmemiş pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için ilgili mercilerden alınmış resmi geçici kimlik kartı veya süresi geçmemiş pasaport dışında belge kabul edilmeyecektir.)

3.Adaylar, giriş belgesinde belirtilen gün ve saat dışında uygulamaya alınmayacaklardır.

4.Adaylar, uygulama giriş belgelerinde belirtilen saatin otuz (30) dakika öncesinde uygulama giriş belgeleri ve kimlik belgeleri ile uygulama merkezinde hazır bulunacaklardır.

5.Adaylar, uygulamanın başlamasından itibaren uygulama merkezlerinde hazır bulunsalar bile sonraki uygulamaların aksamasına sebep olacağından değerlendirmeye alınmayacaklardır.

6.Nakil gelen adayların yerleştirme işlemleri il tanılama sınav komisyonlarınca 28 Mart 2022 tarihinden itibaren uygun olan tarihe yapılacaktır.

7.Geçerli mazeretini belgeleyen adayların telafi uygulamalarından yararlanma durumları il tanılama sınav komisyonları tarafından karar verilerek 7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde telafi uygulamaları yapılacaktır.

(Sağlık raporu, kendisi veya anne babasının Covid-19 temaslı-tanılı olduğunu gösterir belge, Sağlık Bakanlığınca kimlik bilgileri açıkça görülen mesaj, HES uygulaması ekran görüntüsü, ulusal veya uluslararası yarışma veya projelere katılım belgesi vb.)

8.Uygulama sürecinde cevap kâğıtları üzerindeki tüm bilgiler ve işaretlemeler adaylar tarafından ve sadece kurşun kalem kullanılarak gerçekleştirilmelidir. Aday bilgilerinin girişinde uygulayıcı yönlendirici olacaktır.

9.Uygulama binasına veliler alınmayacaktır. Uygulama okulu/merkezi imkânları dâhilinde, bina dışında, bekleme alanlarında bekleyeceklerdir.

10.Uygulama salonlarına hiçbir elektronik cihaz alınmayacaktır.

11.Uygulamalarda alınacak sağlık tedbirleri İçişleri Bakanlığınca yayınlanan son genelge hükümlerine göre yürütülecektir.