Çukurova Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanan Kapsayıcı Toplum 5.0 (INCLUSIVE SOCIETY: 5.0) Adlı Proje Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) Kapsamında Hibe Almaya Hak Kazandı.

Çukurova Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanan Kapsayıcı Toplum 5.0 (INCLUSIVE SOCIETY: 5.0) Adlı Proje Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) Kapsamında Hibe Almaya Hak Kazandı.

Çukurova Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanan Kapsayıcı Toplum 5.0 (INCLUSIVE SOCIETY: 5.0) isimli proje, Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı (DAP) kapsamında hibe almaya hak kazandı. 

22.12.2022 212

Proje, Millî Eğitim Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonunda yer verdiği becerilere yönelik Mühendis Kızlar Kariyer Planlama atölyelerinin kurularak eğitimler verilmesini ve kırılgan gruptaki kızların Teknofest ve TÜBİTAK çalışmalarına katılmasını desteklemeyi içermektedir. Bu doğrultuda Bilsem'de kurulacak atölyeler kapsamında Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım programı hibesi kapsamında 10.000 Avustralya Doları destek sağlanmış olacaktır.

Proje; mülteci kız çocuklarının okula gitmekte yaşadıkları zorluklara, toplumsal cinsiyetçi kalıp yargılardan kaynaklanan eğitim sürecinden kopuşlarına çözümler üretmek amacıyla planlanan faaliyetleri kapsamaktadır. Projemiz teknoloji, tasarım ve kodlama alanında özel yetenekli olan dezavantajlı kız çocuklarıyla mülteci kız çocuklarının akran etkileşimi ile atölye çalışmaları şeklinde planlanmıştır. Proje kapsamında kırılgan gruptaki kız çocuklarına STEM temelli kariyer planlama eğitimleri verilecektir. 21. yüzyılda ihtiyaç duyulan bireyleri yetiştirmek için ortaya çıkan STEM eğitim yaklaşımı temelinde proje uygulanacaktır. Çocukların hızla değişen sosyal, kültürel ve teknolojik dönüşüm içerisinde rol alabilmelerini sağlamak projenin hedefidir.

Proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Çukurova Bilsem koordinatörlüğünde Merkez ilçe Seyhan Bilim ve Sanat Merkezi,  Yüreğir Bilim ve Sanat Merkezi,  Sarıçam Bilim ve Sanat Merkezi ve Sarıçam İlçe Milli Eğitim ile Konaklama Merkezi okullarının paydaşılığında ilk Büyükelçilik Projesi olması sebebiyle ve mühendis kızlar yetiştirmeye yönelik kariyer planlama projesi olarak yürütüleceği için de ayrı bir önem arz etmektedir.

Proje koordinatörü Çukurova Bilsem Müdür Yardımcısı Hacer MODUK ve proje ekibine teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.