Sıkça Sorulan Sorular

Örgün eğitim kurumlarına devam eden genel zihinsel, resim ve müzik alanında özel yetenekli olduğu uzmanlar tarafından tanılanan öğrencilere yeteneklerini fark etmelerini, geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için okul saatleri dışında etkinlik ve proje tabanlı destek eğitim hizmeti sunan, örgün eğitim kurumlarını destekleyici Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bir resmi özel eğitim kurumudur.

Yaşıtlarına göre daha hızlı öğrenen; yaratıcılık, sanat, liderliğe ilişkin kapasitede önde olan, özel akademik yeteneğe sahip, soyut fikirleri anlayabilen, ilgi alanlarında bağımsız hareket etmeyi seven ve yüksek düzeyde performans gösteren bireydir.

Türk millî eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda BİLSEM’de sunulan eğitim hizmetleri ile özel yetenekli öğrencilerin genel olarak Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, bunları davranış hâline getirmiş; ülkesinin millî, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip; lider, yapıcı, yaratıcı ve ülke kalkınmasına katkıda bulunan ve bununla birlikte Özel yetenekleri doğrultusunda bilimsel çalışma disiplini kazanmaları, disiplinler arası düşünme, sorunları çözme, belirlenen ihtiyaçları karşılamaya yönelik projeler gerçekleştiren bireyler olarak yetiştirilip geliştirilmesi amaçlanır.

Bireysel eğitim ve grup eğitimine uygun, özel yetenekli öğrencilerin gelişim ve öğrenme özelliklerini destekleyici nitelikte hazırlanır. Eğitim ve öğretim ortamları, farklı ilgi ve yetenek alanlarını tespit etmeye, üst düzey düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik zengin araç, gereç ve materyallerle donatılır.

Öğrenciler için yeteneklerine uygun süreç odaklı, proje tabanlı, disiplinler arası, zenginleştirilmiş, farklılaştırılmış eğitim programı ve etkinlikleri düzenlenir. Öğrencilerden istenilen niteliklere uygun, özgün ürün/projeler ortaya çıkarmaları beklenir.

Genel zihinsel yetenek alanında tanılanan öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme, proje üretimi ve yönetimi olmak üzere 5 aşamalı bir eğitim programına alınırlar.

Resim ve müzik yetenek alanlarında tanılanan öğrenciler uyum, özel yetenekleri geliştirme, proje üretimi ve yönetimi olmak üzere 3 aşamalı bir eğitim programına alınırlar.

· Patent, marka, faydalı model, tasarım tescil başvuruları · E-twinning projeleri · TÜBİTAK projeleri · Erasmus projeleri · Bilimsel konferans ve toplantılar · Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Arkeoloji, yaratıcı yazarlık, güzel sanatlar, edebiyat, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zekâ oyunları, yapay zeka, düşünce eğitimi, şehir kültürü vb. konularda zenginleştirilmiş eğitim programları · Gezi-gözlem faaliyetleri · Doğa zekâsını geliştirmeye yönelik faaliyetler · Medya okuryazarlığı çalışmaları · Makale, şiir ve deneme yarışmaları · Ulusal resim yarışmaları · Sergiler · Konserler